Paraatpaal – 2021

/ juli 13, 2021/ Nieuws

Hallo JongNL-ers! Het Zomerkamp komt er weer aan, in deze Paraatpaal staat alles wat je moet weten voor en over het Zomerkamp 2021. Lees de paraatpaal dit jaar extra goed door, vanwege Covid-19 zijn er een aantal dingen anders dan je gewend bent.

Wat staat er allemaal in de Paraatpaal?

Kampgeld en belangrijke data
☐ Extra spullen per leeftijdsgroep
☐ Checklist bagage
☐ Zakgeld en tips!
☐ Adres
☐ Identiteitskaart en medicijngebruik
☐ Covid-19 maatregelen op kamp
☐ Veiligheid op kamp
☐ Kampregels
☐ Minioren
☐ Foto’s
☐ Kampsponsoren

Kampgeld en belangrijke data,

Kampgeld,
☐ Maxioren: €70,-
☐ Jongste Junioren: €90,-
☐ Oudste Junioren: €95,-
☐ Jongste Senioren: €100,-

Belangrijke data,
☐ Vrijdag – 23 juli 2021,
Dit jaar gaat het inleveren van de bagage, betalen van het kampgeld (contant) en inleveren van de ID-kaart iets anders dan andere jaren i.v.m. Covid-19. De ID-kaart zal voorafgaand aan het kamp verspreid worden door de groepsstaf om in te vullen. De groepen zijn ingedeeld in tijdsblokken, zie hieronder hoe laat iedere groep verwacht wordt.
– Maxioren: 19.00u
– Jongste Junioren: 19.30u
– Oudste Junioren: 20.00u
– Jongste Senioren: 20.30u

☐ Maandag – 26 juli 2021,
Let op! Dit jaar start het zomerkamp pas op maandag i.p.v. zondag. Net zoals het inleveren van de bagage zal ook het vertrek vanuit ‘t Jeugdhoes op maandag in tijdsblokken gaan, zie hieronder hoe laat iedere groep verzameld. We willen de ouders verzoeken niet te blijven hangen na het vertrek van diens dochter/ zoon, ga dus na het uitzwaaien meteen naar huis.
– Jongste Junioren: 10.00u
– Oudste Junioren: 10.30u
– Jongste Senioren: 11.00u

☐ Dinsdag – 27 juli 2021,
Om 10.00u verzamelen alle Maxioren aan ‘t Jeugdhoes voor vertrek naar het kampterrein per auto.

☐ Donderdag – 29 juli 2021,
Helaas zal er dit jaar geen ouderavond plaatsvinden i.v.m. Covid-19 en het beperken van het aantal bezoekers op het kampterrein.

☐ Zaterdag- 31 juli 2021, 
Om ongeveer 10.00u zullen de Jongste Junioren per fiets vertrekken naar ‘t Jeugdhoes.

Om ongeveer 12.00u zullen ook de Oudste Junioren en Jongste Senioren per fiets vertrekken naar ‘t Jeugdhoes.

Om 13.00u zijn de containers terug in Grathem en zal deze afgeladen worden met hulp van ouders. Uit elke groep wordt een van de ouders gevraagd hierbij te helpen.

Extra spullen per leeftijdsgroep,

Maxioren,
☐ Ridders/ prinsessen kleding
☐ Leuke pyjama of onesie

Jongste Junioren,
☐ Oranje kleding
☐ Gala kleding
☐ Extra badhanddoek

Oudste Junioren,
☐ Country kleding
☐ Tropische kleding
☐ Extra set zwemkleding + (bad)handdoek)

Jongste Senioren,
☐ Nette blouse/ jurk > gala kleding
☐ Duitse kleding
☐ Oude kleding + schoenen (die evt. weggegooid mogen worden)

Checklist bagage,

Hierbeneden staat een checklist voor je bagage, je kunt deze checklist hier ook downloaden en uitprinten.

☐ Slaapzak
☐ Luchtbed
☐ Kussen
☐ Pyjama
☐ 2 paar extra schoenen
☐ 6 paar sokken (denk aan extra i.v.m. géén ouderavond!)
☐ 6 stel ondergoed (denk aan extra i.v.m. géén ouderavond!)
☐ T-shirts
☐ Truien
☐ Extra lange broek
☐ Bestek, bord en mok
☐ Tandpasta & tandenborstel
☐ Toiletspullen
☐ Zakdoeken
☐ 3 handdoeken
☐ Washandjes
☐ Waskom
☐ 3 theedoeken
☐ Zwemspullen
☐ Sport- kleding en schoenen
☐ Zaklamp met batterijen
☐ Muggenstift
☐ Laarzen en regenkleding
☐ 2 mondkapjes (hoeft niet medisch te zijn)

Pak alles netjes en compact in. Het is aan te raden om je tas samen met je ouders/verzorgers in te pakken, zodat je op kamp snel je spullen weet te vinden. Gelieve tassen mee te nemen die dicht kunnen en geen tassen, matjes e.d. aan elkaar vastknopen a.u.b.!  

Zakgeld en tips!,

Zakgeld,
Iedereen is vrij om zakgeld mee te nemen op kamp, hiermee kan ik de kampwinkel iets lekkers gekocht worden (zoals snoep, chips of een blikje fris). Aangezien er geen ouderavond is op donderdag zal de kampwinkel vaker open zijn. De bedragen die wij daarom dit jaar qua zakgeld aanbevelen zijn:

Maxioren: €20,-
Jongste en Oudste Junioren: €25,-
Jongste Senioren: €30,-

Tips!,
☐ Maak van je slaapzak een “slaapworst”: rol je luchtbed in je slaapzak, zodat je een compact “worstje” overhoudt.

☐ Neem een kleine rugzak mee met daarin een LUPA (dit betekent lunchpakket). Dit is voor de maandag tijdens het fietsen en het opbouwen van de vendelhoek. Maar ook handig als we gaan zwemmen of naar een andere activiteit gaan buiten het kampterrein.

☐ Zoals elk jaar worden ook dit jaar weer wespen en muggen verwacht. Hou hier dus rekening mee en neem zelf al de nodige anti-wespen/ muggen maatregelen mee.

☐ Gebruik géén vuilniszakken om je bagage in te pakken, er bestaat een kans dat deze dan bij het vuilnis terecht komen!

☐ Gebruik ook géén bigshoppers of anderen open tassen om je bagage in in te pakken, dit om te voorkomen dat er spullen kwijtraken tijdens het in- en uitladen van de vrachtwagen. Knoop ook géén tassen aan elkaar om ze bij elkaar te houden, maar voorzie ze van een naamlabel.

☐ Zet je naam op je bestek, bord en mok zodat deze niet kwijt raken en je de hele week lekker van je eigen bordje kan eten!
 

Adres,

Dit jaar gaan we lekker dichtbij op kamp, namelijk in ons eigen mooie Grathem. We zullen deze week verblijven bij Manege Meertenhof wat zich bevind op:

Adres,
Baexemerweg 40,
6096 AR Grathem

Identiteitskaart en medicijngebruik,

Identiteitskaart,
Alle leden die in het bezit zijn van een eigen identiteitskaart, wordt verzocht deze kaart mee te nemen. Zorg dat je deze kaart veilig en goed opbergt (zodat je ‘m ook altijd kunt vinden). Ook in Nederland moet je je kunnen identificeren. Ben je 14 jaar of jonger dan is een kopie van je identiteitskaart ook voldoende, aangezien je dan geen identificatieplicht hebt. JongNL Grathem kan niet aansprakelijk worden gesteld bij verlies of beschadiging van de identiteitskaart. Let er dus goed op!

Medicijngebruik,
Bij eventueel medicijngebruik, licht de staf voorgaande aan het kamp duidelijk in. Download hier het medicijnformulier, vul deze in en lever deze uitgeprint in bij de groepsstaf.
 

Covid-19 maatregelen op kamp,

Alle leden hebben via hun eigen groepsstaf de nieuwe kampbrief met alle corona maatregelen rondom kamp ontvangen. Mocht je hem tocht niet gekregen hebben of kwijt zijn kun je hem hier downloaden. Hoewel we nu in eigen land verblijven willen we toch de nodige voorzorgsmaatregelen treffen om zo veilig mogelijk de kampbubbel in te gaan. De belangrijkste informatie zetten we hier nog even op een rijtje:

  • Voor de definitieve opgave wordt u in het weekend van 17 en 18 juli telefonisch benaderd door de groepsstaf van uw zoon/dochter.
  • Willen we jullie vragen om op onze ID-Kaart het nummer van het paspoort of ID van uw kind in te vullen.
  • We vragen alle deelnemers van 18 jaar en ouder (dat zijn de stafleden) om voorafgaand aan het zomerkamp een PCR test af te laten nemen. Dat kan gratis bij de GGD of bij testenvoorjereis.nl.
  • We raden ditzelfde aan voor de leden van in ieder geval 12 jaar en ouder.
  • Dit geldt niet voor personen die volledig zijn gevaccineerd of recent een besmetting hebben doorstaan.
  • Op vrijdagavond stellen we aan elke deelnemer een zelftest ter beschikking met het verzoek deze op maandagochtend voor vertrek uit te voeren.
  • Toetreden tot de bubbel kan slechts één keer. Verlaat je de bubbel, is terugkeren niet mogelijk. Voor vertrek op maandag neemt de groepsstaf deze gezondheidscheck af (zoals ook gebruikelijk bij toegang horeca etc.) Leden met abnormale klachten verwijzen we naar de teststraat vooraleer ze toegang krijgen tot de kampbubbel.
  • We vragen u om gedurende de week beschikbaar te zijn op enige wijze.

    We vragen niet naar de uitslag van de test, maar gaan er van uit dat iedereen ook in eigen belang handelt zoals de uitslag dat vereist.

Veiligheid op kamp,

De veiligheid van onze leden en stafleden staat tijdens het verblijf op het kampterrein, andere locaties en onderweg zoals altijd bovenaan.

Fietsen,
Tijdens het fietsen naar activiteiten op kamp zullen er veiligheidshesjes gedragen worden door alle leden en stafleden. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan zijn er voldoende stafleden aanwezig met een (kinder)EHBO- en/of BHV-diploma om te hulp te schieten.

Verblijf,
Ons verblijf is bij de lokale politie bekend en wij beschikken over telefoonnummers die nodig zijn in geval van nood. Gedurende de gehele nacht zal altijd een tweetal stafleden aanspreekbaar zijn in de staftent. Zij zullen op gezette tijden een rondgang over het kampterrein maken. Ondanks alle maatregelen willen we duidelijk stellen dat een 100% veilige situatie niet te garanderen is. We willen graag nog een beroep doen op u als ouder, om aan uw kind duidelijk te maken dat we alleen een geslaagd kamp kunnen krijgen als er van beide kanten begrip wordt getoond. Bij het goed naleven van alle kampregels door leden en stafleden kan het kamp in de beste banen geleid worden. JongNL Grathem neemt zoals ieder jaar de veiligheid op kamp zeer serieus. Om dit te onderstrepen noemen we enkele veiligheidsmaatregelen die op het zomerkamp gehanteerd worden:

☐ In de inrichting van het kampterrein wordt rekening gehouden met het veiligheidsgevoel van de kinderen en de bereikbaarheid van de stafleden. Zo worden de tenten van de jongsten het dichtst bij de staftenten opgebouwd.

☐ In de vendelhoeken zal extra aandacht worden besteed aan het kamperen in relatie tot de veiligheid. Bijvoorbeeld bij het koken d.m.v. het toezicht houden op kokende kinderen en het in het zicht houden van blusdekens en waterbakken.

☐ Wc’s zijn goed verlicht, zodat dit ook ‘s nachts een veilig gevoel geeft.

☐ JongNL wil ouders en verzorger erop attenderen dat onze club de beschikking heeft over een vertrouwenspersoon. Zijn er zaken waar u niet mee terecht kan bij de groepsstaf neem dan contact op met onze vertrouwenspersoon Cecile de Mol. Meer info is hier te vinden op onze website of hier te lezen in onze flyer.
 

Kampregels,

Hierbeneden een overzicht van onze kampregels, je kunt deze lijst hier ook downloaden en uitprinten.

Kampregels,
☐ Niemand verlaat zonder toestemming het kampterrein.
☐ Speel niet met vuur.
☐ Niet hakken en snijden in bomen.
☐ Op de fiets: let op en luister naar de staf.
☐ Nachtrust geldt tot 8.00 uur. Blijf in de tent, na 8.00 uur kan er ontbeten worden.
☐ Houd je etenswaren en keukengerei netjes.
☐ Was je elke dag, loop niet op blote voeten en ga regelmatig naar de WC. Mocht dit laatste niet lukken, meld je dan bij de staf.
☐ Let op de fluitsignalen (zie publicator)
☐ Radio’s staan nooit te hard.
☐ Afval in vuilniszakken: houd alles netjes!
☐ Wil je spullen van JongNL gebruiken: eerst even aan de leiding vragen.
☐ Spellen, gereedschap: breng het terug waar je het gepakt hebt.
☐ Leden komen niet in de staftent.
☐ Ongelukje, teek of een insectenbeet? Meld je bij de staf. We hebben genoeg EHBO-materiaal.
☐ Ben vriendelijk en gedraag je fatsoenlijk.

Powerdrinks,
De leiding wil graag alle ouders en leden mededelen dat powerdrinks zoals “Redbull” en “Golden Power” op kamp NIET gewenst zijn. Laat deze drankjes a.u.b. thuis.

Luchtbedden,
Te grote luchtbedden, in de Grathemse volksmond ook wel “Hoovercrafts” genoemd, gaan NIET mee op kamp. Gewone luchtbedden hebben ongeveer een lengte van 2 meter en zijn ongeveer 75 centimeter breed.

Geen mobieltjes of spelcomputers,
We verzoeken vriendelijk doch dringend geen spelcomputers of mobieltjes mee te geven.

Zakmessen,
Verder roepen we ook dit jaar weer op om géén zakmessen mee te nemen op kamp!
 

Minioren,

Dit jaar gaan de Minioren helaas geen kijkje nemen op het kampterrein i.v.m. de corona maatregelen. Wel zullen ze een alternatief programma draaien en naar de speeltuin in Hunsel gaan. Meer info volgt via de groepsstaf.
 

Foto’s,

Ook dit jaar zullen er weer een hoop leuke foto’s* gemaakt worden tijdens het zomerkamp. Al deze foto’s zullen na het zomerkamp te vinden zijn op onze website. Hou onze socials en website dus ook in de vakantie goed in de gaten als je de foto’s van het zomerkamp niet wil missen!

*Deelname aan het Zomerkamp betekent meteen ook toestemming voor het maken van foto’s en het publiceren van deze op de website.

“Nu ben je helemaal klaar voor het zomerkamp van 2021! Alle stafleden en sponsoren van JongNL Grathem wensen je een fantastisch zomerkamp!”

Kampsponsoren,

Kapsalon Zentjens,

Transportbedrijf Baets,

Bormans Zachtfruit BV,

Bed & Breakfast ‘Op Geneijgen’,

De Frietker,

Manege Meertenhof