Paraatpaal – 2019

/ juni 28, 2019/ Nieuws

Hallo JongNL-ers! Het Zomerkamp komt er weer aan, in deze Paraatpaal staat alles wat je moet weten voor en over het Zomerkamp 2019.

Wat staat er allemaal in de Paraatpaal?

Kampgeld en belangrijke data
☐ Extra spullen per leeftijdsgroep
☐ Checklist bagage
☐ Zakgeld en tips!
☐ Adres en route
☐ Identiteitskaart en medicijngebruik
☐ Veiligheid op kamp
☐ Kampregels
☐ Minioren
☐ Foto’s
☐ Kampsponsoren

Kampgeld en belangrijke data,

Kampgeld,
☐ Maxioren: €65,-
☐ Jongste Junioren: €85,-
☐ Oudste Junioren: €90,-
☐ Jongste Senioren: €95,-

Belangrijke data,
☐ 5 juli 2019,
Om 19.00u kun je je bagage komen inleveren (uitgezonderd Maxioren). Tevens kan ook het kampgeld betaald worden en kun je nog een JongNL t-shirts kopen.

☐ 7 juli 2019,
Om 09.30u verzamelen we aan ‘t Jeugdhoes om aansluitend per fiets te vertrekken naar Opoeteren (Be).

☐ 9 juli 2019,
Om 10.00u verzamelen alle Maxioren aan ‘t Jeugdhoes voor vertrek naar het kampterrein per auto. Ook de bagage van de Maxioren moet dan ingeleverd worden.

☐ 11 juli 2019,
Om 13.15u verzamelen de minioren op ‘t Jeugdhoes voor hun dagje kamp!

Om 19.00u zijn alle ouders uitgenodigd op de ouderavond. Kom niet vóór 19.00u, houd a.u.b. rekening met het avondeten van groepen! Reistijd is ongeveer 30 minuten.

☐ 13 juli 2019, 
Om ongeveer 10.00u zullen de Jongste Junioren per fiets vertrekken naar ‘t Jeugdhoes.

Om ongeveer 12.00u zullen ook de Oudste Junioren en Jongste Senioren per fiets vertrekken naar ‘t Jeugdhoes.

Om 13.00u is de vrachtwagen terug in Grathem en zal deze afgeladen worden met hulp van ouders. Uit elke groep wordt een van de ouders gevraagd hierbij te helpen.
 

Extra spullen per leeftijdsgroep,

Maxioren,
☐ Cowboy/ Indianen kleding
☐ Oud wit t-shirt

Jongste Junioren,
☐ Schoenen en kleding die weg mogen (géén crocs of regenlaarzen)
☐ Extra setje zwemkleding + handdoek

Oudste Junioren,
☐ Je kleurrijkste outfit
☐ Oud wit hoeslaken

Jongste Senioren,
☐ Sjabbe kleding (goud om de nek, matje in de nek, panterprintjes en witte sokken)
☐ Wit oud t-shirt en een waterpistool

Checklist bagage,

Hierbeneden staat een checklist voor je bagage, je kunt deze checklist hier ook downloaden en uitprinten.

☐ Slaapzak
☐ Luchtbed
☐ Kussen
☐ Pyjama
☐ 2 paar extra schoenen
☐ 6 paar sokken
☐ Minstens 6 stel ondergoed
☐ T-shirts
☐ Truien
☐ Extra lange broek
☐ Bestek, bord en mok
☐ Tandpasta & tandenborstel
☐ Toiletspullen
☐ Zakdoeken
☐ 3 handdoeken
☐ Washandjes
☐ Waskom
☐ 3 theedoeken
☐ Zwemspullen
☐ Sportuitrusting
☐ Zaklamp met batterijen
☐ Muggenstift
☐ Pen en papier
☐ Laarzen en regenkleding

Pak alles netjes en compact in. Het is aan te raden om je tas samen met je ouders/verzorgers in te pakken, zodat je op kamp snel je spullen weet te vinden. Gelieve tassen mee te nemen die dicht kunnen en geen tassen, matjes e.d. aan elkaar vastknopen a.u.b.!
 

Zakgeld en tips!,

Zakgeld,
Iedereen is vrij om zakgeld mee te nemen op kamp, hiermee kan ik de kampwinkel iets lekkers gekocht worden (zoals snoep, chips of een blikje fris). De bedragen die wij qua zakgeld aanbevelen zijn:

Maxioren: €10,-
Jongste en Oudste Junioren: €20,-
Jongste Senioren: €30,-

Tips!,
☐ Maak van je slaapzak een “slaapworst”: rol je luchtbed in je slaapzak, zodat je een compact “worstje” overhoudt.

☐ Neem een kleine rugzak mee met daarin een LUPA (dit betekent lunchpakket). Dit is voor de zondag tijdens het fietsen en het opbouwen van de vendelhoek.

☐ Zoals elk jaar worden ook dit jaar weer wespen en muggen verwacht. Hou hier dus rekening mee en neem zelf al de nodige anti-wespen/ muggen maatregelen mee.

☐ Gebruik géén vuilniszakken om je bagage in te pakken, er bestaat een kans dat deze dan bij het vuilnis terecht komen.

☐ Zet je naam op je bestek, bord en mok zodat deze niet kwijt raken en je de hele week lekker van je eigen bordje kan eten!
 

Adres en route,

Dit jaar gaan we op kamp in Opoeteren (België). Het Kampterrein De Meuren waar wij voor een week zullen verblijven bevind zich op:

Adres,
Meurenstraat
3680 Opoeteren (België)

Route,
Neem de N273 (Napoleonsweg) naar Ittervoort, volg de weg België in en ga bij het stoplicht naar rechts richting Kinrooi. Volg vanaf Kinrooi de borden Neeroeteren en daarna de borden Opoeteren. Ga in Opoeteren rechts af vanaf de neeroeterenstraat en daarna meteen links kerkplein/ schoolstraat op. Volg vanaf hier de bordjes van JongNL Grathem.

Let op! Ook dit jaar wijzen onze nieuwe bordjes je de laatste wegen naar het kampterrein, zie hieronder welke je moet zoeken.

Identiteitskaart en medicijngebruik,

Identiteitskaart,
Alle leden die in het bezit zijn van een eigen identiteitskaart, wordt verzocht deze kaart mee te nemen. Zorg dat je deze kaart veilig en goed opbergt (zodat je ‘m ook altijd kunt vinden). Ook in Nederland moet je je kunnen identificeren. Ben je 14 jaar of jonger dan is een kopie van je identiteitskaart ook voldoende, aangezien je dan geen identificatieplicht hebt. JongNL Grathem kan niet aansprakelijk worden gesteld bij verlies of beschadiging van de identiteitskaart. Let er dus goed op!

Medicijngebruik,
Bij eventueel medicijngebruik, licht de staf voorgaande aan het kamp duidelijk in. Download hier het medicijnformulier, vul deze in en lever deze uitgeprint in bij de groepsstaf.
 

Veiligheid op kamp,

De veiligheid van onze leden en stafleden staat tijdens het verblijf op het kampterrein, andere locaties en onderweg zoals altijd bovenaan.

Fietsen,
Tijdens het fietsen naar activiteiten op kamp zullen er veiligheidshesjes gedragen worden door alle leden en stafleden. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren dan zijn er voldoende stafleden aanwezig met een (kinder)EHBO- en/of BHV-diploma om te hulp te schieten.

Verblijf,
Ons verblijf is bij de lokale politie bekend en wij beschikken over telefoonnummers die nodig zijn in geval van nood. Gedurende de gehele nacht zal altijd een tweetal stafleden aanspreekbaar zijn in de staftent. Zij zullen op gezette tijden een rondgang over het kampterrein maken. Ondanks alle maatregelen willen we duidelijk stellen dat een 100% veilige situatie niet te garanderen is. We willen graag nog een beroep doen op u als ouder, om aan uw kind duidelijk te maken dat we alleen een geslaagd kamp kunnen krijgen als er van beide kanten begrip wordt getoond. Bij het goed naleven van alle kampregels door leden en stafleden kan het kamp in de beste banen geleid worden. JongNL Grathem neemt zoals ieder jaar de veiligheid op kamp zeer serieus. Om dit te onderstrepen noemen we enkele veiligheidsmaatregelen die op het zomerkamp gehanteerd worden:

☐ In de inrichting van het kampterrein wordt rekening gehouden met het veiligheidsgevoel van de kinderen en de bereikbaarheid van de stafleden. Zo worden de tenten van de jongsten het dichtst bij de staftenten opgebouwd.

☐ In de vendelhoeken zal extra aandacht worden besteed aan het kamperen in relatie tot de veiligheid. Bijvoorbeeld bij het koken d.m.v. het toezicht houden op kokende kinderen en het in het zicht houden van blusdekens en waterbakken.

☐ Wc’s zijn goed verlicht, zodat dit ook ‘s nachts een veilig gevoel geeft.

☐ JongNL wil ouders en verzorger erop attenderen dat onze club de beschikking heeft over een vertrouwenspersoon. Zijn er zaken waar u niet mee terecht kan bij de groepsstaf neem dan contact op met onze vertrouwenspersoon Cecile de Mol. Meer info is hier te vinden op onze website of hier te lezen in onze flyer.
 

Kampregels,

Hierbeneden een overzicht van onze kampregels, je kunt deze lijst hier ook downloaden en uitprinten.

Kampregels,
☐ Niemand verlaat zonder toestemming het kampterrein.
☐ Speel niet met vuur.
☐ Niet hakken en snijden in bomen.
☐ Op de fiets: let op en luister naar de staf.
☐ Nachtrust geldt tot 8.00 uur. Blijf in de tent, na 8.00 uur kan er ontbeten worden.
☐ Houd je etenswaren en keukengerei netjes.
☐ Was je elke dag, loop niet op blote voeten en ga regelmatig naar de WC. Mocht dit laatste niet lukken, meld je dan bij de staf.
☐ Let op de fluitsignalen (zie publicator)
☐ Radio’s staan nooit te hard.
☐ Afval in vuilniszakken: houd alles netjes!
☐ Wil je spullen van JongNL gebruiken: eerst even aan de leiding vragen.
☐ Spellen, gereedschap: breng het terug waar je het gepakt hebt.
☐ Leden komen niet in de staftent.
☐ Ongelukje, teek of een insectenbeet? Meld je bij de staf. We hebben genoeg EHBO-materiaal.
☐ Ben vriendelijk en gedraag je fatsoenlijk.

Powerdrinks,
De leiding wil graag alle ouders en leden mededelen dat powerdrinks zoals “Redbull” en “Golden Power” op kamp NIET gewenst zijn. Laat deze drankjes a.u.b. thuis.

Luchtbedden,
Te grote luchtbedden, in de Grathemse volksmond ook wel “Hoovercrafts” genoemd, gaan NIET mee op kamp. Gewone luchtbedden hebben ongeveer een lengte van 2 meter en zijn ongeveer 75 centimeter breed.

Geen mobieltjes of spelcomputers,
We verzoeken vriendelijk doch dringend geen spelcomputers of mobieltjes mee te geven.

Zakmessen,
Verder roepen we ook dit jaar weer op om de zakmessen THUIS te laten.
 

Minioren,

Dit jaar gaan de Minioren wel een kijkje nemen op het kampterrein. Om 13.15u verzamelen de Minioren op ‘t Jeugdhoes om per auto te vertrekken naar Opoeteren. Om 19.00u is de kampdag voor de Minioren afgelopen en kunnen zijn tijdens de ouderavond op het kampterrein worden opgehaald.
 

Foto’s,

Ook dit jaar zullen er weer een hoop leuke foto’s* gemaakt worden tijdens het zomerkamp. Al deze foto’s zullen na het zomerkamp te vinden zijn op onze website. Hou onze socials en website dus ook in de vakantie goed in de gaten als je de foto’s van het zomerkamp niet wil missen!

*Deelname aan het Zomerkamp betekent meteen ook toestemming voor het maken van foto’s en het publiceren van deze op de website.

“Nu ben je helemaal klaar voor het zomerkamp van 2019! Alle stafleden en sponsoren van JongNL Grathem wensen je een fantastisch zomerkamp!”

Kampsponsoren,

Albert Heijn Geraets,

Kapsalon Zentjens,

Transportbedrijf Ron van Heur,

Bormans Zachtfruit BV,

Bie Smidje,

De Frietker,

Tik Tak Koffie,